RECEPT: Reprezentačný šalát v podaní kuchárov z Hotelovky
Študenti z Hotelovej akadémie na Južnej triede v Košiciach sa zúčastnili festivalu v Portugalsku, na ktorom mali možnosť odprezentovať ich zručnosti. Na gastronomickej súťaži predviedli ich kulinársky talent v podobe šalátu, ktorého hlavnou ingredienciou boli čerešne.
Ingrediencie:
Na šalát budete potrebovať:
- 200g mrkvy;
- 200g žltej mrkvy;
- 140g cvikly;
- 100 g baby špenátu;
- 100g rukoly;
- 100g šalátu red chard;
- 300g bryndze;
- olivový olej;
- soľ.
Na dresing budete potrebovať:
- 200ml citrónovej šťavy;
- 100ml pomarančovej šťavy;
- 40ml olivového oleja;
- 150g medu;
- 3g soli;
- 1g čierneho mletého korenia.
Postup:
Pripravovať začnite mrkvu a cviklu. Pokvapkajte ich olejom, osoľte, zabaľte do alobalu a pečte 45 minút pri 180 stupňoch. Po dopečení nechajte zeleninu vychladnúť. Pripravte si dresing a po vychladení zeleninu môžete marinovať.
Medzitým si očistite šaláty a natrhajte ich na kúsky. Čerešne pripravte špeciálnym spôsobom thanghulu. V hrnci si roztopíte cukor s vodou. Zmes nemiešajte a po zovretí stlmte plyn. Čerešne v zmesi obaľte a nechajte vychladnúť.
Takto pripravené ingrediencie servírujte na tanier a na vrch pridajte bryndzu a čerešne. Šalát môžete na záver poliať dresingom. Dobrú chuť!
Zdroj: Hlubeňová, VT
Odporúčané články
Ako informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, nehoda sa stala v ranných hodinách, v smere na Furču. Vodič autobusu linky 55 dostal na namrznutej vozovke šmyk, následne prešiel do protismeru a napokon zišiel dole svahom.
V súčasnosti sa obyvatelia Košíc sťažujú na zvýšenú kriminalitu. Štatistiky by mohla zlepšiť aj prítomnosť žandárov v meste. Zaujímalo nás preto, kedy ich v meste uvidíme a aké budú mať kompetencie. Otázky sme adresovali Ministerstvu obrany SR a Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Košiciach.
Fluktuácia zamestnancov na Slovensku dosahuje v súčasnosti rekordné hodnoty, pričom priemerná ročná miera odchodov sa pohybuje medzi 14 až 16 %, zatiaľ čo za zdravú sa považuje 5 až 7 %. Podľa Asociácie personálnych agentúr Slovenska (APAS) za týmto trendom stojí kombinácia rýchlejšieho životného tempa, vyšších očakávaní od práce a lepšej dostupnosti pracovných príležitostí.


