RECEPT: Reprezentačný šalát v podaní kuchárov z Hotelovky
Študenti z Hotelovej akadémie na Južnej triede v Košiciach sa zúčastnili festivalu v Portugalsku, na ktorom mali možnosť odprezentovať ich zručnosti. Na gastronomickej súťaži predviedli ich kulinársky talent v podobe šalátu, ktorého hlavnou ingredienciou boli čerešne.
Ingrediencie:
Na šalát budete potrebovať:
- 200g mrkvy;
- 200g žltej mrkvy;
- 140g cvikly;
- 100 g baby špenátu;
- 100g rukoly;
- 100g šalátu red chard;
- 300g bryndze;
- olivový olej;
- soľ.
Na dresing budete potrebovať:
- 200ml citrónovej šťavy;
- 100ml pomarančovej šťavy;
- 40ml olivového oleja;
- 150g medu;
- 3g soli;
- 1g čierneho mletého korenia.
Postup:
Pripravovať začnite mrkvu a cviklu. Pokvapkajte ich olejom, osoľte, zabaľte do alobalu a pečte 45 minút pri 180 stupňoch. Po dopečení nechajte zeleninu vychladnúť. Pripravte si dresing a po vychladení zeleninu môžete marinovať.
Medzitým si očistite šaláty a natrhajte ich na kúsky. Čerešne pripravte špeciálnym spôsobom thanghulu. V hrnci si roztopíte cukor s vodou. Zmes nemiešajte a po zovretí stlmte plyn. Čerešne v zmesi obaľte a nechajte vychladnúť.
Takto pripravené ingrediencie servírujte na tanier a na vrch pridajte bryndzu a čerešne. Šalát môžete na záver poliať dresingom. Dobrú chuť!
Zdroj: Hlubeňová, VT
Odporúčané články
Všetkých 880 chodníkov v projekte „Adoptuj si chodník a zarábaj“ bolo počas prvých dní tohtoročného piateho ročníka adoptovaných. Mesto Košice tak od včera pridáva nové úseky, čím zvýši počet adoptovateľných chodníkov na viac ako 900.
Dobrá správa pre vodičov v Košiciach! Na Ceste na Bankov, ktorá bola v uplynulých mesiacoch čiastočne uzavretá kvôli stavebným prácam, sa včera popoludní obnovila obojsmerná premávka.
Knižnica pre mládež mesta Košice v novembri spustila komunitný projekt Rozmanitosť ľudskosti 2024. Cieľom je podporiť a povzbudiť k čítaniu aj deti s poruchami učenia či čítania.