Recepty na miešané drinky, bez ktorých sa nezaobíde žiadna Halloween párty!

Anjelské pohladenie
- 30 ml rumu (ideálne mandľového);
- 15 ml vaječného likéru;
- 20 ml Cacao white likéru;
- ľad.
Všetky ingrediencie pridáme do shakera a poriadne zamiešame. Ak doma nemáte shaker, pripravte si drink do pohára a dôkladne zamiešajte.

Krvavá Mary
Na prípravu budeme potrebovať:
- 100 ml paradajkového džúsu;
- 50 ml vodky;
- 15 ml citrónovej šťavy;
- worčestrovú omáčku;
- tabasco omáčku;
- čierne korenie;
- soľ;
- ľad.
Do pohára dáme požadované množstvo ľadu. Zalejeme paradajkovým džúsom, vodkou a citrónovou šťavou. Do toho pridáme worčestrovú a tabasco omáčku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Drink si môžeme dozdobiť stonkovým zelerom a limetkou.

Odporúčané články

Chrumkavá kôrka, šťavnaté mäso a silné chute, ktoré rozozvučia slovenskú tradíciu na tanieri. Pečené bravčové koleno s kyslou kapustou, horčicou a chrenom je sviatočný pokrm, ktorý si zaslúži čas aj pozornosť – odmenou vám bude dokonalý nedeľný obed.

Tradičná chuť slovenských šúľancov v slanej verzii s krémovou smotanovou omáčkou a výrazným údeným syrom vás prenesie priamo do kuchyne našich starých mám. Jednoduché zemiakové cesto, jemné prísady a výrazná syrová omáčka robia z tohto jedla sýtu pochúťku, ktorá sa hodí na obed aj večeru. Vyskúšajte domácu klasiku v originálnom spracovaní.

Krémová pórová polievka so zemiakmi a smotanou je ideálnym tipom na ľahký obed či teplé predjedlo. Vyniká jemne nasladlou chuťou póru, krémovou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Pripravená z niekoľkých bežných surovín, zasýti aj poteší – a výborne chutí s kúskom čerstvého chleba alebo sypaná čerstvými bylinkami.