Študentka z filmovej školy v Košiciach boduje na českej Youtube súťaži
Slováci bodujú v českej televíznej youtuberskej šou Šéfik internetu. Študentka Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej v Košiciach sa prebojovala medzi finalistov spolu s ďalším slovenským youtuberom Edynom. O ich postupe rozhodla porota súťaže – herec a zabávač Ondřej Sokol, youtuber a streamer Fatty Pillow a moderátor Ali. Vo finálových rozstreloch chcú zdolať svojich českých súperov. Napriek silnej konkurencii sú odhodlaní bojovať.
Študentku filmovej školy v Košiciach Zuzanu Šimkaninovú nájdete na youtube pod menom Lady Zika. Lady Zika sa musí vo finálovom rozstrele popasovať so zadaním, ktoré znie: Jemnosť nájdeš vo vnútri. To, ako sa s tejto úlohy zhostí, rozhodne o jej ďalšom postupe. Od mája 2015 začala Lady Zika točiť videá sama a pridávať si ich na svoj vlastný kanál. Podľa nej je youtuberstvo novodobý fenomén, ktorý si získava stále viac a viac mladých ľudí. Lady Zika prezradila, že k úspechu v tejto brandži je potrebné, aby bol človek zapamätateľný.
https://www.youtube.com/watch?v=DhTMqsB3DtI
Youtuberstvo ako zábava
Správny youtuber by mal byť zábavný, komunikatívny, smelý a usilovný. Youtuberstvo vníma Lady Zika ako zábavu, pretože sa pri tvorbe videí vždy veľa nasmeje. ,,K youtuberstvu ma priviedla snaha o tvorenie niečoho kreatívneho, zabávanie ľudí a zlepšenie nálady, skúšanie nových vecí,“ priblížila talentovaná študentka. O tom, že by sa youtuberstvom v budúcnosti živila, zatiaľ šikovná študentka neuvažovala.
Youtube a Slovensko
Fenomén youtuberingu sa rozmáha aj v našich zemepisných šírkach. Na Slovensku je v porovnaní s Českou republikou podľa Lady Zika menej známych youtuberov. YouTube navštívi každý mesiac až 2,7 milióna Slovákov. Až 80 percent Slovákov do 35 rokov je aktívnych na Youtube viackrát za týždeň.
(KUS)
Foto: shutterstock, youtube, Enid Humeňanská
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.