Súkromie druhých nerešpektuje takmer polovica Slovákov
SMS správy alebo emaily svojho partnera, prípadne niekoho z okolia, si tajne prezrelo 44 % Slovákov a 40 % Čechov.
Vyplýva to z marcového prieskumu spoločnosti GfK, ktorý sa na to pýtal 2 000 ľudí zo SR a ČR.
O niečo zvedavejšie sú ženy. Týkalo sa to 50 % Sloveniek a 43 % Češiek. Z mužov sa k „snoreniu“ v mobile alebo v maili priznalo 37 % Čechov a 39 % Slovákov.
„K tajnému „špehovaniu“ nie je ľahké priznať sa najmä vtedy, ak má človek prehľad o dôverných informáciách toho druhého. V prieskume sme preto zisťovali, nakoľko sú ľudia úprimní a ochotní priznať sa k tomuto správaniu. Z tých, ktorí si prezreli SMS, email či iný obsah, ktorý im nepatrí, sa priznala polovica Slovákov a necelých 60 % Čechov“, priblížil Július Filo zo spoločnosti GfK.
Pokušenie naďalej sledovať súkromné správy partnera alebo niekoho blízkeho je väčšie u Slovákov ako u Čechov. Na otázku, či by to spravili znova, pozitívne reagovali takmer dve tretiny Slovákov a 57 % Čechov, ktorí to už urobili v minulosti.
Opätovné prezeranie cudzích textových správ alebo emailov láka na Slovensku rovnako mužov aj ženy. V Čechách sú dokonca muži o niečo zvedavejší ako ženy a 62 % mužov by si znova prečítalo cudzie textové správy, u žien to je 54 %.
[ad][/ad]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.