TAKTO si pripravíte fantastické mexické burrito

Viacero ľudí obľubuje mexickú pikantnú kuchyňu. Jedným z tradičných jedál tejto kuchyne je aj fantastické burrito, ktoré si ľahko môžete pripraviť aj doma. Prinášame vám nenáročný recept na chutné mexické burrito.
Čo budete potrebovať?
- 500g mletého mäsa;
- 1 cibuľu;
- 1 konzervu paradajkového pretlaku;
- 200g ryže;
- plechovku s červenou fazuľou;
- konzervu kukurice;
- ľadový šalát;
- kyslú smotanu;
- čierne korenie;
- sladkú papriku;
- syr na strúhanie;
- soľ;
- chilli (či už v tekutom alebo práškovom stave);
- tortillu.
Postup:
- Na jemno nakrájanú cibuľu si v hlbokej panvici na oleji popražíme dozlatista. Keď bude mať cibuľa sklovitú farbu, pridáme mleté mäso, ktoré varíme, kým nebude hotové. Pridáme paradajkový pretlak a chvíľu dusíme.
- Do panvice následne pridáme kukuricu a fazuľu (bez šťavy v konzerve), premiešame a necháme chvíľu variť, aby sa premiešali chute.
- Medzitým si môžeme pripraviť tortillu, ktorú s lyžicou potrieme kyslou smotanou. Ľadový šalát si umyjeme a nakrájame na drobnejšie kúsky, ktoré následne pridáme ako menšiu vrstvu na tortillu s kyslou smotanou. Pre milovníkov pikantných jedál odporúčame pridať na kyslú smotanu chilli, podľa vlastného uváženia. Na ľadový šalát pridáme vrstvu postrúhaného syru a na ňu, vrstvu uvareného mäsa.
- Takto navrstvenú tortillu následne zrolujeme do burrita a necháme zapiecť na panvici, alebo na grille. Dobrú chuť!
TIP: Pri vrstvení dávajte pozor na to, aby ste to s jednotlivými dávkami neprehnali. Pri menších vrstvách sa vám bude burrito rolovať ľahšie.
(jl)
Odporúčané články

Chrumkavé na povrchu, voňavé a mäkké vo vnútri – zemiakové placky, známe aj ako harule, patria medzi tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ktoré nikdy nesklamú. Pripravte si ich jednoducho doma podľa overeného receptu, ktorý zvládnete aj bez kulinárskeho majstrovstva.

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.

Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.