TOP 5 reštaurácií v Košiciach, kde vziať partnera na večeru
Košice sú naozaj bohaté na množstvo rôznych kaviarní, barov či reštaurácií. Či máte chuť na sushi, tradičnú kuchyňu alebo na koláčik, je z čoho vyberať. Niektoré sú lacnejšie iné zasa drahšie. V dnešnom článku vám prinášame výber tých najdrahších reštaurácií v Košiciach.
Slávia
Budova Slávie má za sebou bohatú históriu, v roku 1927 slúžila ako šermiarska škola, v 50-tych rokoch slúžila aj ako obchodný dom a stala sa aj národnou kultúrnou pamiatkou. Slávia sa nachádza v cente Košíc a svojich návštevníkov láka interiérom v secesnom štýle, pestrou ponukou v kaviarni a kulinárskym zážitkom.
Slávia ponúka naozaj široký výber jedál a rozličných vín. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, koľko by ste zaplatili za večeru v ikonickom podniku Košíc? Cena večere za jednu osobu s predjedlom, polievkou, hlavným jedlom, dezertom a vínom by vás vyšla na cca 50€.
Adresa: Hlavná 63
CHILAI
Reštaurácia Chilai je pomerne nová. V Košiciach na Námestí Osloboditeľov bola otvorená tento rok. Chilai je ázijská reštaurácia, ktorá svojim zákazníkom ponúka exotické chute, príjemnú atmosféru a modernú architektúru. Ako uvádzajú na svojej stránke, prezentujú špeciálne chute pochádzajúce z rúk majstra šéfkuchára s jeho výkladom. V ponuke nájdete aj ľahké jedlá, výber detských jedál či rôzne kokteily. Chilai okrem obyčajného jedálneho lístka ponúka aj sushi menu, kde máte na výber z rôznych sushi setov a rozličných druhov sushi.
Za večeru zo Sushi menu, v ktorej máte zahrnuté predjedlo, jeden z množstva sushi setov a dezert, zaplatíte cca 50€. Ak sa rozhodnete pre večeru z obyčajného jedálneho lístka, cena na osobu je cca 40€.
Adresa: Námestie osloboditeľov 3784/3B
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.