V pondelok sa na Slovensku začína Národný týždeň manželstva
Od pondelka sa na Slovensku začína Národný týždeň manželstva. Podľa koordinátora podujatia Vladimíra Sochora, „sviatok manželstva zdôrazňuje myšlienku, že dobrý vzťah medzi dvomi takými rozdielnymi bytosťami, ako sú muž a žena, sa nevytvorí sám, vyžaduje si pozornosť, nemálo úsilia – skrátka potrebuje systematickú údržbu“.
Zároveň podľa slov Sochora „nabáda a povzbudzuje k občerstveniu či obnovovaniu blízkosti“. Prináša podnety, tipy aj praktické príležitosti pre manželov zastaviť sa, úprimne a čestne sa pozrieť, v akom stave sa ich vzťah nachádza a ak treba, urobiť prvé kroky k náprave. Hlavnou myšlienkou aktuálneho ročníka je „Hráme spolu“ a dôraz sa kladie najmä na blízkosť, priateľstvo a spoluprácu.
[ad][/ad]Podpora aj od Kuzminovej
Národný týždeň manželstva bude prebiehať do nedele 17. februára. Jeho deviaty ročník podporila aj biatlonistka Anastasia Kuzminová. „Ako športovkyňa viem, čo to znamená, keď tím naozaj dobre funguje. A aj v manželstve je tímová spolupráca naozaj dôležitá, bez dôvery a vzájomnej podpory by to bolo veľmi ťažké. Preto sa mi páči myšlienka Národného týždňa manželstva,“ povedala Kuzminová.
Počas týždňa sa uskutoční viacero sprievodných podujatí. Jedným z nich je Duet kaviarní, počas ktorého sa páry môžu viac spoznať pri hre Duet. Ďalším podujatím je spoločensko – vzdelávací program na 15 miestach po celom Slovensku od Bratislavy až po Sninu, nazvaný Duet tour.
(TASR, SŠ)
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.