Viac ako polovica Slovákov má najradšej čokoládovú zmrzlinu
Viac ako polovica Slovákov má najradšej čokoládovú zmrzlinu. Druhou najobľúbenejšou zmrzlinou je vanilková a na treťom mieste je citrónová.
Tieto príchute najčastejšie obľubujú ľudia v staršom strednom veku a dôchodcovia. Mladí ľudia obľubujú punčovú, pistáciovú, karamelovú, banánovú a viacero iných špecifických príchutí. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra Go4insight na prelome mája a júna.
Počas letných mesiacov si zmrzlinu dopraje viac ako 90 percent populácie. „Najobľúbenejšou zmrzlinou na Slovensku je klasická kopčeková zmrzlina a takmer rovnako obľúbené sú aj rôzne druhy nanukov. Oba tieto druhy si na týždennej báze počas letných mesiacov vychutná približne štvrtina populácie,“ uviedol Rastislav Kočan z Go4insight.
[ad][/ad]Najmenej obľúbená spomedzi testovaných typov zmrzlín je točená strojová zmrzlina, ktorú počas leta neokúsi ani polovica obyvateľstva. Zmrzlinu vôbec neje deväť percent Slovákov. Najčastejšie sú to starší dôchodcovia a muži žijúci na vidieku.
Raz do týždňa si zmrzlinu doprajú tínedžeri a mladí ľudia. Dôchodcovia nad 70 rokov konzumujú zmrzlinu menej často. „S narastajúcim vekom konzumácia zmrzliny postupne klesá,“ povedal Kočan.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.