Víkend v znamení extrémnych mrazov i dobrej nálady
Rekordné mrazy, ktoré udreli počas predĺženého víkendu, rozdelili ľudí na dva tábory – do prírody vylákali tých, ktorí tvrdia, že v zime má byť zima a v lete leto. Teplomilnejší, ktorí majú zimy plné zuby, voľné dni trávili v teple domovov. Podľa fotografií, ktoré ste poslali na náš facebookový profil, väčšina z vás si do sýtosti užívala zimné radovánky.
Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.