Vyprovokujeme logom skutočného majiteľa?
Na stĺp s tabuľou ukazujúcou na neexistujúcu zmenáreň nás upozornila vnímavá čitateľka. Mätúca smerovka s nápisom Zmenáreň je umiestnená na Námestí Maratónu mieru. Mieri presne na miesto, kde kedysi zmenáreň naozaj bola, ale budovu Všeobecnej úverovej banky (VÚB) na Strojárenskej ulici, kde sídlila, asi pred dvomi rokmi zbúrali.
Mesto, mestská časť Staré Mesto, ale i VÚB nám odpovedali, že vo svojom majetku takúto tabuľu nemajú. Nie je teda zrejmé, kto by ju mal buď aktualizovať alebo odstrániť. Na facebooku sa však objavila zaujímavá informácia.
“V roku 1990 podpísala francúzska firma GUVE, neskôr JCDecaux, zmluvu s mestom Košice na financovanie prístreškov MHD v meste. Súčasťou zmluvy bola aj dodávka dvoch verejných WC pre imobilných a niekoľkých reklamných pylónov, teda stĺpov. V rámci tejto zmluvy mesto dostalo 10 reklamných stĺpov, kde boli nainštalované smerovníky podľa požiadaviek magistrátu. Tie francúzska firma odovzdala mestu Košice ako dar a prešli do jeho majetku formou bezodplatného prevodu. Zaujímavé, že na magistráte o tom už nič nevedia,” píše náš čitateľ Pavel Titl.
S otázkou, či sú tieto informácie pravdivé a či by potom mesto nemalo aktualizovať, alebo zrušiť neplatnú smerovku, sme sa obrátili na magistrát. Do uzávierky sme však odpoveď nedostali.
Keďže nie je jasné, komu sporný stĺp s tabuľou patrí, rozhodli sme sa majiteľa trochu vyprovokovať. Nápis Zmenáreň sme nahradili logom večerníka košice:dnes a čakáme, že skutočný vlastník sa nám ozve.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.