Významný míľnik Wizz Air: 444 444 cestujúcich
Wizz Air, najväčšia nízkonákladová spoločnosť v strednej a východnej Európe, dnes vstúpila do štvrtého roku svojho pôsobenia v Košiciach a oslavuje významný míľnik v podobe 444,444. cestujúceho na svojich košických linkách.
Prvý let Wizz z Košíc sa uskutočnil v septembri 2013 a po dvoch rokoch úspešnej prevádzky sa 5. júna 2015 stali Košice dvadsiatou základňou Wizz Air-u.
V súčasnosti Wizz Air ponúka z Košíc tri linky do Veľkej Británie a spája metropolu východného Slovenska s Bristolom, Doncasterom Sheffieldom a londýnskym letiskom Luton. V roku 2015 odviezol Wizz Air na košických linkách viac ako 175,000 cestujúcich.
„Je pre nás veľkým potešením osláviť tento významný míľnik v Košiciach. Prvý let z Košíc sa uskutočnil pred viac ako tromi rokmi a odvtedy sme na našich nízkonákladových linkách odviezli viac ako 400,000 cestujúcich, čo prispelo k neustále rastúcej popularite našich spojení. Počet našich cestujúcich narástol o 26% za prvých 9 mesiacov roka 2016, ak porovnávame s rovnakým obdobím minulého roka. Ostávame verní Košiciam a naše domáce posádky v Košiciach sa tešia na privítanie každého jedného cestujúceho na palube lietadiel Wizz Air s úsmevom!” povedala Tamara Vallois, riaditeľka komunikácie Wizz Air.
„Po viac ako trojročnej spolupráci môžeme smelo skonštatovať, že v spolupráci s Wizz Air-om a našimi partnermi sme vytvorili dlhodobé a udržateľné partnerstvo, ktoré otvára nové horizonty pre mesto Košice a okolitý región. Tešíme sa na ďalší rozvoj leteckej dostupnosti východného Slovenska spolu s našimi priateľmi z Wizz Air-u,” vyjadril sa aj Michael Tmej, generálny riaditeľ a predseda predstavensva Letiska Košice.
Foto: archív letisko Košice
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.