Zaparkuj sa a zalistuj si v Kulturparku
Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva všetkých milovníkov čítania na letnú návštevu KnihoParku. Ide o kútik s ponukou voľného čítania, ktorým sa knižnica rozhodla v Kulturparku podporiť projekt mobilného sedenia v meste.
Koncept voľného sedenia „Sadni si Košice!“ ponúka možnosť byť vonku a zároveň byť ďalej od ostatných. Odštartoval toto leto a prvé voľné sedenia sa stali súčasťou relaxačnej zóny košického Kulturparku. Realizátormi projektu sú K13 – Košické kultúrne centrá a Creative Industry Košice, n.o.
[ad][/ad]Výhoda sedenia
Ako povedala riaditeľka knižnice Kamila Prextová, výhodou týchto sedení je, že si každý môže vybrať jemu vyhovujúce miesto kam sa presunie.
„Ak je horúco presunieme sa do tieňa. Ak zatúžime po teplých slnečných lúčoch posunieme sa so sedením o kúsok ďalej,“ vysvetlila Prextová.
Keďže sa sedenia stali súčasťou práve areálu Kulturparku rozhodli sa knihovníci dodať aktivite trošku knihovníckeho puncu. „Myslíme si, že k príjemnému sedeniu, sa skvele hodí aj niečo príjemné na čítanie. A tu vznikol priestor pre nás. Ak si vlastné čítanie nedonesiete, ponúkneme vám ho my.“
Ako to funguje?
Pred vchodom do LitParku knižnica zriadila voľný čitateľskýkútik, v ktorom sú k dispozícii knihy a časopisy, ktoré môžete, no nemusíte vrátiť. Stačí si vybrať vyhovujúci priestor na sedenie, niečo vhodné na čítanie a potom si presťahovať svoj set na sedenie.
„A tam jednoducho „zaparkovať“, hoci aj na celý deň. Navyše pre tých, ktorí tak urobia máme pripravené aj malé prekvapenie,“ naznačila Prextová a prezdradila, že vo vybraných knihách môže čitateľ niekedy nájsť malé prekvapenie.
(VR)
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.