Zastávka na KVP dostala nový šat
Takmer 30 rokov stará plechová zastávka Janigova sa na Sídlisku KVP zmenila zo dňa na deň na nepoznanie. Vďaka šikovným ľuďom dostala nový šat.
Ako uviedol Tomáš Gáll z komunity Active life, hlavnou myšlienkou bolo zabezpečiť obyvateľom KVP peknú a funkčnú zastávku. Nakoľko je zastávka situovaná z časti na pozemku, ktorý je nevysporiadaný a prebiehajú na ňom dedičské konania, nemohlo mesto do jej rekonštrukcie investovať, inak by konalo v rozpore so zákonom.
„Bol som ako poslanec oslovený obyvateľmi, či by som nevedel niečo urobiť so zástavkou, ktorá už dávno neplnila estetickú a niekedy ani ochrannú funkciu, tak som sa o to pokúsil. Po naštudovaní problematiky a po stretnutiach s odbornými referátmi mesta Košice a zástupcami Dopravného podniku som dostal nápad ako to vyriešiť. Zastávku sme si po odsúhlasení všetkých dotknutých orgánov zrekonštruovali vlastnými silami, ako aj za pomoci odborníkov, na naše náklady. Práce na samotnej zastávke začali už pred pol rokom, kedy sme začali zo zameriavaním a komunikáciou s jednotlivými úradmi. Po finálnom grafickom návrhu sme si náš zámer dali schváliť a pustili sme sa do práce,“ povedal.
Pozitívne ohlasy
Autor projektu Gáll si pochvaľuje pozitívne ohlasy od začiatku realizácie projektu. „Množstvo ľudí sa pristavovalo už pri demontáži starej zastávky. Keď videli, že čistíme samotnú zastávku, ako aj jej okolie, tak nám ďakovali. Celkovo sme vyzbierali 7 vriec odpadu, len z blízkeho okolia zastávky. Ostrihali sme aj kríky, ktoré priamo zasahovali do zastávky. Zastávka má komplet novú konštrukciu, opláštenie z alubondu, oproti pôvodnej je o niečo väčšia a hlavne priehľadná. Okná sú z bezpečnostného plexiskla,“ vysvetlil Gáll, ktorý zároveň dodal, že Perníková zastávka bude dokončená do konca týždňa a osádzať sa bude ešte lavica na sedenie.
[ad][/ad](OK)
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.