City Park Center Košice
S rekonštrukciou bývalého Korčuliarskeho a tenisového pavilónu v Mestskom parku sa začalo v roku 2012. Zámer firmy City Park Center, ktorá za projektom stojí je z bývalého pavilónu vytvoriť reprezentačný objekt spoločenského charakteru s možnosťou usporadúvania bálov, tanečných nedeľných popoludní či, pre našinca typických, čajov o piatej.
Technické riešenie povrchu zrekonštruovaných kurtov umožní zimnú prevádzku exteriérovej ľadovej plochy, ktorá mimo iné poslúži aj na usporiadanie plesov na ľade alebo korčuliarskych popoludní s hudbou.
Strechy väčšiny objektov sú koncipované ako zelené strechy. Navrhované stavebné, architektonické a výtvarné riešenie stavby zázemia tenisového areálu City Park Center je podriadené celkovej filozofii riešenia areálu parku s architektúrou objektov ukrytých v zeleni.
Návrh spoločnosti City Park Center obsahuje aj hotel so 40 izbami vyššieho štandardu, s bazénom, vitálnym svetom, fitnes centrom, squashovými ihriskami, tenisovým zázemím a 90 parkovacími miestami.
Podľa územného plánu tu môžu vyrásť iba športovo-rekreačné stavby. Umiestnenie doplnkových funkcií sa pripúšťa do 19 % z celkovej plochy lokality. To podľa Krajského stavebného úradu (KSÚ) spĺňa a je v súlade s územným plánom. KSÚ tým potvrdil uznesenie košického mestského stavebného úradu, ktorý povolil na mieste súčasných športovísk pri mestskom parku výstavbu nového hotela.
(SV)
Vizualizácia: kosice-estranky
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.