Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
„Podujatie pripravujeme v rámci projektu Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce, ktorý je financovaný prostredníctvom Švajčiarskeho finančného mechanizmu. Jeho súčasťou bude predstavenie konkrétnych výsledkov projektu ako aj ďalšie, mimoriadne atraktívne sprievodné podujatia,“ hovorí riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Michal Bartók.
[article slug=”v-kunsthalle-sa-predstavilo-39-sos”][/article]
Burza príležitostí sa uskutoční 2. marca 2017 v priestoroch Kunsthalle na Rumanovej 1 v Košiciach v čase od 9.00 do 17.00 hod. „Myslíme si, že obsah, ale aj filozofia pripravovanej Burzy príležitostí môžu byť dostatočne lákavé a inšpiratívne pre budúcich stredoškolákov. Preto sme o podujatí informovali tak základné školy, ako aj centrá voľného času a rovnako i stredné školy,“ pripomína Michal Bartók.
Na podujatí bude školám predstavená špeciálna webová platforma a informačná brožúra k výhodám ponúkaným stredným odborným školám v rámci zákona o verejnom obstarávaní. Pre návštevníkov z radov žiakov základných a stredných škôl budú pripravené prezentácie cvičných firiem a zamestnávateľov, ktorí úspešne spolupracujú s konkrétnymi školami pri výučbe a v rámci odbornej praxe. Počas Burzy príležitostí budú organizované dva tematické workshopy a to „Spoločenská zodpovednosť a duálne vzdelávanie“ a „Škola ako úspešná personálna agentúra“.
(ŠIOV)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.