Košičania sa pokúsia prekonať rekord v korčuľovaní
Posledným veľkým podujatím tohto roka, v ktorom Košice získali titul Najlepšie Európske mesto športu 2016, bude pokus o prekonanie slovenského aj Guinessovho rekordu v nonstop 24-hodinovom korčuľovaní. Spoločensko-športové podujatie štartuje 28. decembra o 16:00 v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici.
Domáci Košičania, ale aj návštevníci mesta a obyvatelia okolitých obcí a miest, sa môžu stať súčasťou originálneho podujatia. Všetci sa spoločne pokúsia prekonať dva slovenské rekordy: v počte zúčastnených korčuliarov a v počte nakorčuľovaných kilometrov. V oboch disciplínach sa pokúsia aj o prekonanie Guinessovho rekordu.
Podmienkou splnenia rekordu je, aby počas 24 hodín bol nepretržite na ľadovej ploche aspoň jeden korčuliar. Zaregistrovať sa môžete vopred, prípadne priamo na mieste počas konania akcie. Korčuliarov i divákov čaká zaujímavý program, najmä vo večerných hodinách.
Vo februári tohto roku sa konal prvý ročník tohto podujatia, pričom Košice si pripísali dva ustanovujúce slovenské rekordy. Počas 24 hodín nakorčuľovalo 1 610 účastníkov a najazdili dohromady 1 298 kilometrov.
(SITA)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.