Košická arcidiecézna charita rozdala za dva týždne 189 ton potravín
Vyše 14 tisíc potravinových balíkov distribuovali pracovníci Arcidiecéznej charity Košice za prvé dva týždne rozvozu v desiatich okresoch Východného Slovenska. 13,5 kilogramový balík trvanlivých potravín je určený najodkázanejším osobám v rámci programu Európskej únie FEAD. Balík obsahuje 21 trvanlivých potravín, okrem iného olej, ryžu, cestoviny, šošovicu, hrach, fazuľu, múku, sušené mlieko, sardinky, instantné polievky, ako aj guláš, bravčové mäso a paštétu v konzervách.
Adresátmi podľa zoznamov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny sú prioritne rodiny s nezaopatrenými deťmi, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi a príjemcovia pomoci v hmotnej núdzi, ktorí sú invalidní, sú s ťažkým zdravotným postihnutím alebo dovŕšili vek s nárokom na starobný dôchodok, zároveň však nemajúci príjem zo zárobkovej činnosti.
Distribúcia, ktorú zabezpečuje ADCH Košice, prebieha v okresoch Košice II., III., IV., Michalovce, Prešov, Sabinov, Snina, Sobrance, Stropkov a Vranov nad Topľou. Na telefónnom čísle sekretariátu charity 0910 842 576 sa môžu občania informovať, či sú alebo nie sú do zoznamov príjemcov zaradení.
Všetci príjemcovia, ktorí mali balíky obdržať, boli o možnosti ich prevzatia informovaní telefonicky alebo osobnou pozvánkou. Tým, ktorým zdravotný stav nedovoľuje dostaviť sa na prevzatie balíka na oznámenom mieste, je balík odovzdaný priamo v mieste ich trvalého bydliska.
(ACH KE)
Foto: ACH KE
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.