Na plavárni tiekla krv
Staromestskú vianočnú kvapku krvi zorganizoval Miestny úrad MČ Košice-Staré Mesto v priestoroch reštaurácie Time Out na Mestskej krytej plavárni.
Medzi 29 darcami, z ktorých boli niekoľkí aj prvodarcovia, nechýbali okrem zamestnancov MÚ ani študeni SOŠ technickej, Kukučínova 23, riaditeľka MŠ – Óvoda, Zádielská 4, L. Leskovská, riaditeľ plavárne V. Hlivák, pólisti M. Fabian a K. Bačo ml., či zástupca starostu MČ Košice-Sever E. Haľko.
Staromestský starosta Ľubomír Grega absolvoval už svoj 62. odber, spoločne so svojim kolegom zo Severu. Grega s Haľkom darovali krv spoločne a aj keď neuzavreli pokrvné bratstvo ako Winnetou a Old Shatterhand, možno to bol prvý symbolický krok k spojeniu Starého Mesta so Severom.

„Všetci, čo sme dnes darovali krv, sme pripravili dozaista najkrajší vianočný darček, aký sme mohli dať tým, ktorí to potrebujú,“ povedal Grega.
Podľa lekárky Národnej transfúznej služby Košice Ľudmily Jeníkovej môže získaná krv, spracovaná na krvnú plazmu a doštičky či červené krvinky zachrániť vyše 50 životov.
(RED)
Foto: MČ Staré mesto
Odporúčané články
Polícia vyzýva motoristov, aby mysleli na prezutie zimných pneumatík včas, a takisto, aby mysleli na ďalšie povinnosti, ktoré by mali splniť pred jazdou počas zimného obdobia. Za nesplnenie týchto povinností hrozí vodičom mastná pokuta!
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.