Nábrežie Mlynského náhonu oživí modulové MORE
Nábrežie Mlynského náhonu v Košiciach čoskoro pretvoria dvaja mladí architekti. Martin Kossuth a Matúš Človieček vytvorili unikátny modul, z ktorého možno postaviť rôzne objekty — pontónovú plochu, most či lavičky.
Projektom chcú revitalizovať nábrežie Mlynského náhonu pred miestnym hotelom. Jednoduchým zásahom chcú vytvoriť nový priestor pre aktivity a rekreáciu v blízkosti vody.
“Modul sa nazýva MORE a je možné ho premiestňovať a meniť aj jeho funkciu v priebehu roka. Pontón, mostíky či lavičky by mali slúžiť ako atraktívne identifikačné prvky priestorov nábrežia a v blízkosti vody,” informovala PR manažérka Tabačky Kulturfabrik Nina Šilanová.
Nový mestský priestor bude slúžiť na stretávanie, pikniky, oddych, rekreáciu, prípadne ako prístupový bod pre zimné korčuľovanie a vodné športy. Tiež môže poslúžiť pre kultúrne akcie centra Tabačka Kulturfabrik, festivalu Art Film Fest a tiež aktivitám služieb a firiem v okolí Mlynskej bašty.
Neznámou zatiaľ ostáva veľkosť “MORA”. Architekti rozbehli finančnú zbierku prostredníctvom crowdfundigovej kampane na www.morekosice.sk, ktorá potrvá do 3. júna. Mená darcov budú vyznačené na časti modulu. Čím viac peňazí sa podarí vyzbierať, tým väčšie “MORE” bude.
“V priebehu roka chcú organizátori usporiadať workshopy na aktívne plánovanie a hranie sa s rozmiestnením dizajnových modulov či organizovania komunitných aktivít na mieste. Realizácia projektu je naplánovaná na jún 2017,” informovala ďalej Šilanová.
Projekt podporuje mesto Košice, Tabačka Kulturfabrik a Sokratov inštitút.
(tasr)
Vizualizácie, foto: startlab.sk
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.