Už od zajtra si v Tatrách môžete zalyžovať
Cez víkend sa otvoria lyžiarske svahy, na ktorých bude lyžiarom k dispozícii takmer päť kilometrov zjazdoviek.
„V sobotu 10. decembra otvoríme zjazdovky Štart Západ, Štart Východ, Čučoriedky Západ a Čučoriedky Východ. Lyžovačka pokračuje aj na Štrbskom Plese, stredisko má 50 centimetrov snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie, od soboty tam pribudne ďalšia otvorená zjazdovka Esíčko,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts.
V Tatranskej Lomnici sa od víkendu začne trvalá zimná prevádzka lanoviek. V prevádzke budú lanovky v úsekoch Tatranská Lomnica – Štart, Štart – Skalnaté pleso a lanovka Skalnaté pleso – Lomnický štít. Zimná sezóna sa bude niesť v duchu 75. výročia prevádzky visutej lanovej dráhy na Lomnický štít.
Počas tohto týždňa monitorovali aj terén najvyššie položenej zjazdovky v Lomnickom sedle. Podľa Juraja Jancíka, náčelníka lanovej dráhy, je v Lomnickom sedle aktuálne 60 centimetrov snehu. „Základ zjazdovky je veľmi dobrý, spustenie Lomnického sedla je priamo závislé na prírodnom snehu. Predpoveď, že na budúci týždeň má snežiť, je reálna, očakávame, že na svah pribudne chýbajúci prírodný sneh. Robíme všetko preto, aby si lyžiari mohli zjazdovku z Lomnického sedla užiť už v období Vianoc,“ uviedol Jancík.
Lyžovačku v Jasnej v Nízkych Tatrách odštartovalo v sobotu 3. decembra otvorenie dokopy deviatich kilometrov zjazdoviek, na ktorých je momentálne od 30 do 50 centimetrov snehu. ,,Počas najbližšieho víkendu sa na oboch stranách Chopku bude lyžovať už na takmer 19 kilometroch zjazdových tratí,“ informovala Fabianová.
(RED)
Foto: Ivan Fleischer
Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.