V sobotu popoludní sa do ZOO dostanete zadarmo
Košická Zoologická záhrada (ZOO) v Kavečanoch bude dýchať vianočnou atmosférou už od soboty 17. decembra. Ako dnes informovala hovorkyňa ZOO Eva Malešová, pre svojich návštevníkov pripravila na tento deň darček – všetci, ktorí zavítajú do ZOO po dvanástej hodine budú mať bezplatný vstup.
Ako uviedla Malešová, okrem exotária a minivivária je ZOO celá slávnostne vyzdobená a osvetlená aj vrátane zimovísk brodivých vtákov, kapybár, plameniakov, surikát. Komentované kŕmenie tuleňov bude v osvetlenom bazéne počas vianočnej ZOO o tretej popoludní. Návštevníkom bude slúžiť počas týchto dní bufet a klubovňa Himaláje v centrálnej zóne areálu. Okrem teplého občerstvenia si tam môžu prezrieť aj malú ukážku dermoplastov a parohov.
Vianočná ZOO potrvá do 8. januára a v tomto období bude Zoologická záhrada Košice otvorená do 17:00.
(SITA)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.