Košická zoo uvítala 150-tisíceho návštevníka
Zoologická záhrada Košice v piatok privítala stopäťdesiattisíceho návštevníka. Stala sa ním osemročná Košičanka Viktória Forraiová. Podľa informácií riaditeľa zoo Ericha Kočnera však návštevnosť v porovnaní s minulým rokom klesla približne o 5 percent. Dôvodom bola vtáčia chrípka a nepriaznivé počasie.
Návštevnosť sa prelomila až v mesiacoch máj, jún a júl, keď do areálu zoo prišlo takmer 113-tisíc návštevníkov.
Najlepší bol júl
Top mesiacom sa pre zoologickú záhradu stal júl, keď do nej zavítalo približne 45-tisíc ľudí. Takýto záujem zaznamenali len v roku 2013, keď otvorili DinoPark. Ako uviedol riaditeľ Erich Kočner, zoologická záhrada sa za posledných sedem rokov stala nadregionálnym vyhľadávaným turistickým cieľom. „Prichádzajú k nám ľudia nielen z Košíc a širokého okolia, ale aj zo Spiša či zahraniční turisti. Najzaujímavejšie sú pre nich tulene, ktoré máme ako jediní na Slovensku, ale aj tučniaky, medvede. To sú naše top trojky, “ prezradil.
Jazda s plyšovým prasiatkom
Jubilejnou návštevníčkou sa stala osemročná Viktória Forraiová, ktorá prišla do zoo so svojou staršou sestrou Natáliou a mamkou Jankou. Riaditeľ Kočner ich pri tejto príležitosti v mene celého tímu obdaroval taškou spomienkových predmetov, plyšovým prasiatkom a bonusovou jazdou safari autom. „Pre celú rodinu to bude zážitok na veľmi dlhé obdobie. Od sprievodcu sa dozvedia zaujímavosti, ktoré by sa pri bežnej prehliadke nedozvedeli,“ povedal.
Odmenené Košičanky prezradili, že do zoo chodia často a takúto jazdu džípom zažijú po prvýkrát v živote. „Máme z toho veľkú radosť a užijeme si to tu. Najviac sme zvedavé na mačkovité šelmy či dravé vtáky,“ prezradili redakcii KOŠICE:DNES.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.