Na košickom „starom pľaci“ vrcholí letná sezóna
Ovocie, zeleninka, kvety, lesné plody… Všetko, po čom len duša gazdinej z mesta piští, pretože v bloku na balkóne ťažko niečo poriadne vypestovať. Trhové stoly na Dominikánskom námestí sa prehýbajú pod dobrotami, ktoré vypestovali šikovné ruky záhradkárov, poľnohospodárov či zberačov. Na „starý pľac“, ako hovoria skôr narodení Košičania, sa vždy oplatí ísť. Momentálne je na ňom vrchol sezóny. Množstvo rôznych druhov tovaru, veľa farieb, super vône… Niekedy sa stačí iba prejsť a pokochať sa. Verte však, že vždy si domov odnesiete okrem zážitku aspoň pár kúskov doma vypestovanej zeleniny či ovocia.







foto: Iveta Vaculová
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.