Nádherné ľadové sochy už máme v Košiciach!
Návštevníci, ktorí budú mať akúkoľvek fotografiu z výstavy alebo z workshopu, budú môcť s ňou súťažiť o darčeky na sociálnych sieťach.
Sochári od deviatej rána pracujú na ľadových sochách na Hlavnej, v mestskom parku pri spievajúcej fontáne. Pri tvorbe sôch sa využije viac ako šesť ton ľadu. Teraz už môžeme v parku vidieť stáť kreslo a vyrezávaný nápis ,,#visitkosice.” Ľadu sa venovali dvaja sochári, zajtra ich bude sedem. Sochári prišli pre prácu s ľadom z Ukrajiny, Maďarska, ale aj zo Španielska.
[ad][/ad]Organizátori v tomto roku kladú dôraz na rozšírenie tradične obľúbených detských workshopov. Deťom budú k dispozícii v sobotu aj v nedeľu od 9. do 17. hodiny.
(TASR, DN)
Fotogaléria:Veronika Janušková
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.