Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
„Podujatie pripravujeme v rámci projektu Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce, ktorý je financovaný prostredníctvom Švajčiarskeho finančného mechanizmu. Jeho súčasťou bude predstavenie konkrétnych výsledkov projektu ako aj ďalšie, mimoriadne atraktívne sprievodné podujatia,“ hovorí riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Michal Bartók.
[article slug=”v-kunsthalle-sa-predstavilo-39-sos”][/article]
Burza príležitostí sa uskutoční 2. marca 2017 v priestoroch Kunsthalle na Rumanovej 1 v Košiciach v čase od 9.00 do 17.00 hod. „Myslíme si, že obsah, ale aj filozofia pripravovanej Burzy príležitostí môžu byť dostatočne lákavé a inšpiratívne pre budúcich stredoškolákov. Preto sme o podujatí informovali tak základné školy, ako aj centrá voľného času a rovnako i stredné školy,“ pripomína Michal Bartók.
Na podujatí bude školám predstavená špeciálna webová platforma a informačná brožúra k výhodám ponúkaným stredným odborným školám v rámci zákona o verejnom obstarávaní. Pre návštevníkov z radov žiakov základných a stredných škôl budú pripravené prezentácie cvičných firiem a zamestnávateľov, ktorí úspešne spolupracujú s konkrétnymi školami pri výučbe a v rámci odbornej praxe. Počas Burzy príležitostí budú organizované dva tematické workshopy a to „Spoločenská zodpovednosť a duálne vzdelávanie“ a „Škola ako úspešná personálna agentúra“.
(ŠIOV)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.