Veľkonočný program v ZOO Košice: Jedinečné kŕmenie surikát, tuleňov či torta pre medveďa
ZOO Košice si pre návštevníkov pripravila počas veľkonočných sviatkov špeicálny program. Vyrazte si za nezabudnuteľným zážitkom s vašou rodinou a užite si jedinečný program, ktorý zoo ponúka. V apríli sa taktiež menia otváracie hodiny, ZOO Košice bude otvorená až do 19:00 hod. Informuje o tom zoo na svojej sociálnej sieti.

ZOO Košice si pripravila program aj počas Veľkej noci
Záhrada ponúka bohatý program počas všetkých sviatočných dní. V piatok (29. 3.) sa môžu návštevníci tešiť na vzdelávací program od inšpektorky chovu Aleny Čičmancovej, ktorá predstaví zaujímavosti o vajíčkach rôznych druhov vtákov. Od holubích po pštrosie, tento program ponúka pohľad na fascinujúci svet vtáčieho rozmnožovania.
Priaznivé počasie umožňuje návrat obľúbených komentovaných kŕmení – tučniakov, málp a surikát, ktoré sa po zimnej prestávke vrátia do programu záhrady. Chovatelia v piatok (01. 04.) o 13:00 hod. naservírujú medveďom veľkonočnú tortu s medom. Kŕmne dávky naservírujú aj ďalším zvieratám.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: PREHĽAD: Veľkonočné obrady v troch košických farnostiach
,,Všetkým návštevníkom odporúčam, aby sa v predpoludním pristavili v exotáriu pri suchozemských korytnačkách, kosmáčoch či lemuroch. Uvidia, koľko umu a šikovnosti využijú, kým sa prepracujú k svojim lahôdkam,“ zdôraznila inšpektorka chovu Emília Kornúcová.

Galéria



Zdroj: ZOO Košice
Odporúčané články

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) informoval, že od pondelka 16. júna 2025 prechádzajú električky v pracovných dňoch na prázdninový režim.

Toto sú najdôležitejšie informácie, ktoré vám prinášame za uplynulý týždeň v Košiciach. Od získania titulu Mariána Čekovského na TUKE po vznik 15. nelegálnej osady v Košiciach. Náš súhrn vám ponúka prehľad kľúčových momentov, ktoré sa udiali za uplynulých sedem dní v metropole východu.

Košická zážitková reštaurácia SEVEN a jej šéfkuchár Jozef Hromják sa zaradili medzi absolútnu špičku slovenskej gastronómie! Prestížny kulinársky bedeker Gault&Millau udelil reštaurácii tri čapice. Šéfkuchára Hromjáka zaradil bedeker medzi Top kuchárov slovenskej gastronómie 2025. Košice tým získali silné postavenie na kulinárskej mape Slovenska.