Vlani kalamita, teraz jarné počasie, po snehu ani chýru
Nie je zima ako zima. Pred rokom sa v tomto čase borili Košičania kopami snehu, ktorý nám počasie nadelilo v piatok 13. januára. Ľudia vtedy v meste za dva dni vykúpili všetky lopaty. Biela nádielka narobila vrásky na čelách najmä vodičom. Vynechávali a meškali autobusy MHD, viaceré museli vyťahovať zo závejov hasiči. Niekoľko dní bol problém napríklad vyjsť s osobným autom z parkoviska. Radosť však mali deti, ktoré sa tešili z nevídaných možností sánkovania a šmýkania. Aktuálna zima je zatiaľ na sneh skúpa. Pozrite si ten rozdiel na aktuálnych a archívnych snímkach denníka KOŠICE:DNES, ktoré boli nafotené 14. januára 2017 a presne o rok neskôr.








foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.