Potulka v zoo
Tajomstvá v zoo predstavia na premiérovej potulke Milan Kolcun a Zoltán Balassa počas tohto víkendu už oddnes.
Návštevníkov určite poteší, že v cene vstupenky bude aj vstup do zoologickej záhrady, ktorá patrí k najväčším v Európe. Aj to je jedno z jej netradičných prvenstiev. Ako jediná na Slovensku chová aj tučniaky a na potulke bude známy ich aktuálny počet. Zároveň sa prehliadka dotkne témy, ktoré zvieratá sú najobdivovanejšie v akejkoľvek zoo, a ktoré z nich máme aj v Kavečanoch. Medzi zaujímavé bude patriť informácia, koľko druhov sa podarilo zachrániť pred vyhynutím, ale aj odpoveď, či niekedy budú v Košiciach slony. Účastníci potulky sa prejdú po viacerých náučných chodníkoch a dozvedia sa, aké ďalšie aktivity je možné v zoologickej záhrade podniknúť.
Začiatok potulky je netradične pri vchode do zoo, informácie o časoch nájdete na www.potulka.sk.
(HKL)
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.