Potulka v zoo
Tajomstvá v zoo predstavia na premiérovej potulke Milan Kolcun a Zoltán Balassa počas tohto víkendu už oddnes.
Návštevníkov určite poteší, že v cene vstupenky bude aj vstup do zoologickej záhrady, ktorá patrí k najväčším v Európe. Aj to je jedno z jej netradičných prvenstiev. Ako jediná na Slovensku chová aj tučniaky a na potulke bude známy ich aktuálny počet. Zároveň sa prehliadka dotkne témy, ktoré zvieratá sú najobdivovanejšie v akejkoľvek zoo, a ktoré z nich máme aj v Kavečanoch. Medzi zaujímavé bude patriť informácia, koľko druhov sa podarilo zachrániť pred vyhynutím, ale aj odpoveď, či niekedy budú v Košiciach slony. Účastníci potulky sa prejdú po viacerých náučných chodníkoch a dozvedia sa, aké ďalšie aktivity je možné v zoologickej záhrade podniknúť.
Začiatok potulky je netradične pri vchode do zoo, informácie o časoch nájdete na www.potulka.sk.
(HKL)
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.