Potulka v zoo
Tajomstvá v zoo predstavia na premiérovej potulke Milan Kolcun a Zoltán Balassa počas tohto víkendu už oddnes.
Návštevníkov určite poteší, že v cene vstupenky bude aj vstup do zoologickej záhrady, ktorá patrí k najväčším v Európe. Aj to je jedno z jej netradičných prvenstiev. Ako jediná na Slovensku chová aj tučniaky a na potulke bude známy ich aktuálny počet. Zároveň sa prehliadka dotkne témy, ktoré zvieratá sú najobdivovanejšie v akejkoľvek zoo, a ktoré z nich máme aj v Kavečanoch. Medzi zaujímavé bude patriť informácia, koľko druhov sa podarilo zachrániť pred vyhynutím, ale aj odpoveď, či niekedy budú v Košiciach slony. Účastníci potulky sa prejdú po viacerých náučných chodníkoch a dozvedia sa, aké ďalšie aktivity je možné v zoologickej záhrade podniknúť.
Začiatok potulky je netradične pri vchode do zoo, informácie o časoch nájdete na www.potulka.sk.
(HKL)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.