Bolonské špagety
Potrebujeme:
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľu
- 1 plechovku lúpaných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g šampiňónov
- 1,5 dl červeného vína
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 bobkové listy
- špagety
- olej
- parmezán
- bazalku
Postup:
Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme mäso a nakrájané šampiňóny. Podlejeme vínom. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, bobkový list a dusíme 15 minút. Pridáme lúpané paradajky a dusíme ďalších 10 minút. Na tanier dáme horúce špagety, zalejeme omáčkou, posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.