City Park Center Košice
S rekonštrukciou bývalého Korčuliarskeho a tenisového pavilónu v Mestskom parku sa začalo v roku 2012. Zámer firmy City Park Center, ktorá za projektom stojí je z bývalého pavilónu vytvoriť reprezentačný objekt spoločenského charakteru s možnosťou usporadúvania bálov, tanečných nedeľných popoludní či, pre našinca typických, čajov o piatej.

Technické riešenie povrchu zrekonštruovaných kurtov umožní zimnú prevádzku exteriérovej ľadovej plochy, ktorá mimo iné poslúži aj na usporiadanie plesov na ľade alebo korčuliarskych popoludní s hudbou.
Strechy väčšiny objektov sú koncipované ako zelené strechy. Navrhované stavebné, architektonické a výtvarné riešenie stavby zázemia tenisového areálu City Park Center je podriadené celkovej filozofii riešenia areálu parku s architektúrou objektov ukrytých v zeleni.

Návrh spoločnosti City Park Center obsahuje aj hotel so 40 izbami vyššieho štandardu, s bazénom, vitálnym svetom, fitnes centrom, squashovými ihriskami, tenisovým zázemím a 90 parkovacími miestami.

Podľa územného plánu tu môžu vyrásť iba športovo-rekreačné stavby. Umiestnenie doplnkových funkcií sa pripúšťa do 19 % z celkovej plochy lokality. To podľa Krajského stavebného úradu (KSÚ) spĺňa a je v súlade s územným plánom. KSÚ tým potvrdil uznesenie košického mestského stavebného úradu, ktorý povolil na mieste súčasných športovísk pri mestskom parku výstavbu nového hotela.
(SV)
Vizualizácia: kosice-estranky
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.