Tekvicová trochu inak
Potrebujeme:
- 1 kg tekvice hokkaido
- 1 väčší zemiak
- 3 mrkvy
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- kokosový olej
- himalájskú soľ
- mleté čierne korenie
- citrónovú šťavu
- badián
- muškátový oriešok
- kurkumu
- čili papričku
- čučoriedky
- šľahačkovú smotanu
Postup:
Tekvicu rozkrojíme a vyčistíme. Nešúpeme! Nakrájame na menšie kusy. Na kokosovom oleji opečieme, osolíme, pridáme zemiak, mrkvu, na drobno nasekanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou, ale iba tak, aby ňou bola zelenina prikrytá. Pridáme badián a na kúsky pokrájané čili. Dusíme do mäkka. Celú zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, kurkumou a citrónovou šťavou. Servírujeme so šľahačkou a ozdobíme rozmixovanými a celými čučoriedkami. Na ozdobu pridáme srdiečkový krutón.
[ad][/ad]