FOTOGLOSA: Čakanie na Mikuláša
Všetky deti, ale povedzme si pravdu, aj dospelí včera netrpezlivo očakávali príchod Mikuláša. Čistili sa čižmičky a ráno bola radosť preveliká, ak za oknom čakal balíček so sladkosťami.
Na Komenského ulici však čakal darček asi pre Mikuláša. Možno jediný v našom meste. Aby mu nebola zima, neznámy čakateľ mu nechal na plote fľaštičku. A nebola prázdna. Jeden glg tam ešte zostal. Nevedno, či sa Mikuláš posilnil a nechal zvyšok pre pocestných, alebo už nevládal a radšej sa odpotácal na Severný pól.
[ad][/ad](JV)
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.