Fotoglosa: Vracia sa máj?
Riaditeľka na strednej ekonomickej škole svojim žiačkam vždy hovorila: „Gaštany kvitnú, a vám, dievčatá, sa akosi zapaľujú lýtka.“ Takto glosovala máj, lásky čas, keď študentky chodili viac na rande ako do školy…
[ad][/ad]Čo kedysi platilo, už neplatí. Gaštany kvitnú aj v septembri. Takto ich odfotografoval Jaroslav Džunko v parčíku Leteckej vojenskej nemocnice na Murgašovej 1.
Je jasné, že zaľúbiť sa dá aj v septembri. Horšie však je, že pre chlad hrozia ženám skôr iné choroby ako zápal lýtok…
(JV)
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.