Fotoglosa: Vracia sa máj?
Riaditeľka na strednej ekonomickej škole svojim žiačkam vždy hovorila: „Gaštany kvitnú, a vám, dievčatá, sa akosi zapaľujú lýtka.“ Takto glosovala máj, lásky čas, keď študentky chodili viac na rande ako do školy…
[ad][/ad]Čo kedysi platilo, už neplatí. Gaštany kvitnú aj v septembri. Takto ich odfotografoval Jaroslav Džunko v parčíku Leteckej vojenskej nemocnice na Murgašovej 1.
Je jasné, že zaľúbiť sa dá aj v septembri. Horšie však je, že pre chlad hrozia ženám skôr iné choroby ako zápal lýtok…
(JV)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.