Fotoglosa: Vracia sa máj?
Riaditeľka na strednej ekonomickej škole svojim žiačkam vždy hovorila: „Gaštany kvitnú, a vám, dievčatá, sa akosi zapaľujú lýtka.“ Takto glosovala máj, lásky čas, keď študentky chodili viac na rande ako do školy…
[ad][/ad]Čo kedysi platilo, už neplatí. Gaštany kvitnú aj v septembri. Takto ich odfotografoval Jaroslav Džunko v parčíku Leteckej vojenskej nemocnice na Murgašovej 1.
Je jasné, že zaľúbiť sa dá aj v septembri. Horšie však je, že pre chlad hrozia ženám skôr iné choroby ako zápal lýtok…
(JV)
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.