Košičania mali o voľby záujem, v štáboch bol spevák aj torta
Radosť aj smútok. Košičania v sobotu rozhodli, koho chcú mať za primátora, starostu aj miestnych a mestských poslancov. Pred niektorými volebnými miestnosťami sa vytvárali rady a ľudia museli čakať, aby mohli vyjadriť svoj názor. Prichádzali dôchodcovia o paličkách, ale aj mladé rodiny s deťmi. Volebná noc bola napätá, politici aj novinári netrpezlivo čakali na výsledky. Napokon sa v jednom zo štábov krájala torta, z ostatných postupne mlčky odchádzali sklamaní podporovatelia a kandidáti domov.
[ad2][/ad2]Foto: Iveta Vaculová, Robo Hakl
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.