Fotoglosa: Vianočné upratovanie
Leto je už nenávratne preč a v každej domácnosti sa vo veľkom predvianočne upratuje. Veď kým príde Ježiško, všetko musí byť tip-top. Ako však vyriešiť uskladnenie letných dopravných prostriedkov?
Tip na inšpiráciu sme vám priniesli z Luníka IX. Nie všetci majú v bytových domoch kočikárne alebo dosť veľké pivnice. No riešenie sa predsa len našlo. Kto má balkón, môže ho využiť. Stačí silnejší motúz alebo kus drôtu a všetko vrátane káry, vozíka či bicykla sa dá upevniť na zábradlie. Nik vám to odtiaľ neukradne a aj balkón môže naďalej slúžiť svojmu účelu. Napríklad ako súkromné klzisko.
[ad][/ad]Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.