Google prináša slovenským školám návod, ako začať s výučbou na diaľku
Špeciálnu stránku určenú slovenským vzdelávacím inštitúciám, na ktorú bude v nasledujúcich dvoch dňoch mimoriadne odkazovať aj zo svojej domovskej stránky spustil v piatok Google. Poskytuje na nej informácie, ako prostredníctvom súboru bezplatných nástrojov pre vzdelávanie začať vyučovať a komunikovať so žiakmi a študentmi na diaľku.
Spoločnosť sa tým snaží uľahčiť situáciu predovšetkým tým školám, ktoré aktuálne žiadny takýto online systém nemajú. Bezplatná služba G Suite pre vzdelávanie obsahuje súbor 11-tich nástrojov vrátane učebne Google.
Táto služba je vhodná pre základné, stredné aj vysoké školy. Na jej používanie stačí počítač či smartfón s pripojením na internet. Školy musia len preukázať, že majú neziskový štatút a sú uznané štátom.
[article slug=”ziaci-studenti-prazdniny-nemaju-ucia-sa-na-diaku”][/article]Úlohy, kontrola i známkovanie
Nástroje dostupné v rámci služby G Suite pre vzdelávanie umožňujú zadávať žiakom a študentom úlohy vrátane ich kontroly a známkovania. Umožňujú tiež spoluprácu na tabuľkách a prezentáciách, ale aj komunikáciu so žiakmi a študentmi prostredníctvom videokonferenčných hovorov, chatu alebo e-mailu.
„Aby sme slovenským školám pomohli a umožnili im nasadiť našu bezplatnú sadu pre vzdialenú výučbu čo najrýchlejšie, spustili sme pre Slovensko špeciálnu stránku so všetkými dôležitými odkazmi a najčastejšími otázkami. Je na nej k dispozícii aj séria videí, ktoré vysvetľujú, ako školu zaregistrovať a začať tieto nástroje používať,“ zdôraznil Rasťo Kulich, riaditeľ slovenskej pobočky Googlu.
Všetky potrebné informácie tak školy nájdu v slovenčine na stránke growwithgoogle/preskoly.sk
(TASR)
[ad][/ad]Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.