Košičanky majsterkami Európy
Študentky beauty odborov zo Strednej odbornej školy na Gemerskej ulici v Košiciach sa z európskeho šampionátu v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike vrátili s dvoma titulmi majsteriek Európy.
Majstrovstvá Európy Koruna kreativity 2020 sa uskutočnili v utorok v Bratislave.
Najkreatívnejšie boli Košičanky
Súťažnou témou bola Science fiction show – sci-fi, v ktorej svoju kreativitu predviedli študenti v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike.
„Našu strednú odbornú školu reprezentovali dve študentky, ktoré ukázali svoju kreativitu, snaživosť, umelecké cítenie. Mohli si tak porovnať svoje praktické zručnosti v kaderníckej tvorbe a dekoratívnej kozmetike v medzinárodnom meradle. Svoju snahu, dlhé hodiny tréningov a precíznu prípravu pretavili do zisku dvoch majstrovských titulov.“ povedala pre KOŠICE:DNES riaditeľka Ingrid Sedláková, ktorá zároveň poďakovala za prípravu súťažiacich majsterkám odborného výcviku Dane Štadlerovej a Adriane Bodnárovej.
Najlepší pánsky strih, styling a make-up
Študentka 1. ročníka nadstavbového štúdia v odbore vlasová kozmetika Nikoletta Konečná získala 1. miesto v kategórii pánsky strih a styling. Získala od poroty aj mimoriadnu cenu za kreativitu a zároveň obhájila svoje prvenstvo a titul európskeho šampióna z minulého roku. Prvé miesto v kategórii súťažný make-up obsadila študentka 3. ročníka študijného odboru kozmetika Daniela Liberková.
Stredná odborná škola na Gemerskej 1 je jedinou školou v Košiciach, ktorá sa vyprofilovala na ponuku učebných a študijných odborov v oblasti beauty služieb.
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.