Chuť Afriky dorazila do hotela Centrum
Nefalšované africké ovocie mohli v nedeľu ochutnať všetci, ktorí prišli do hotela Centrum v Košiciach.
V rámci akcie nazvanej Africké trhy totiž česká firma špecializujúca sa na dovoz ovocia a korenín od miestnych farmárov z Ugandy a Tanzánie predviedla, ako vyzerajú a chutia aj také druhy, o ktorých väčšina Košičanov ani nechyrovala.
Kto chcel, a najmä na to mal, mohol exotické plodiny nielen ochutnať, ale si ich aj kúpiť. Počet návštevníkov svedčil o tom, že ľudia o gastronomické novinky majú záujem a nešetria na nich.
Ako to na Afrických trhoch vyzeralo a aké ovocie a koreniny tam predávali, vám ukážu snímky v priloženej fotogalérii.
Foto: Veronika Janušková
[ad][/ad]
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.