Chuť Afriky dorazila do hotela Centrum
Nefalšované africké ovocie mohli v nedeľu ochutnať všetci, ktorí prišli do hotela Centrum v Košiciach.
V rámci akcie nazvanej Africké trhy totiž česká firma špecializujúca sa na dovoz ovocia a korenín od miestnych farmárov z Ugandy a Tanzánie predviedla, ako vyzerajú a chutia aj také druhy, o ktorých väčšina Košičanov ani nechyrovala.
Kto chcel, a najmä na to mal, mohol exotické plodiny nielen ochutnať, ale si ich aj kúpiť. Počet návštevníkov svedčil o tom, že ľudia o gastronomické novinky majú záujem a nešetria na nich.
Ako to na Afrických trhoch vyzeralo a aké ovocie a koreniny tam predávali, vám ukážu snímky v priloženej fotogalérii.
Foto: Veronika Janušková
[ad][/ad]
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


