Čo robí vrak auta v pešej zóne?
Poriadne prekvapení boli Košičania, ktorí včera večer a dnes zbadali na pešej zóne vrak auta. Rozbitý skelet stojí na Mlynskej ulici pred predajňou Ryba. “Čo to robí na pešej zóne? Nielenže to prekáža, ale aj špatí pekné prostredie,” počuli sme komentáre okoloidúcich. Deti si karosériu bez svetiel či skiel fotili a mali z nej zábavu.
Viac nám k prítomnosti vraku povedal personál neďalekej kaviarne: “Priviezli ho včera popoludní. Je súčasťou divadelného predstavenia Imaginácie, ktoré bude v centre vo štvrtok, piatok a sobotu. Už včera na ňom nacvičovali umelci.”
Ako sme sa dozvedeli od manažérky Imaginácií košickej herečky Ľuby Blaškovičovej, na Mlynskú by dnes mali priviezť ešte jeden vrak. “Oba budú súčasťou predstavenia, ktorého téma je apokalypsa. V príbehu budú ľudia utekať zo zničeného mesta, kde sú aj vraky,” vysvetlila nám.
Imaginácie teda vzbudzujú pozornosť už niekoľko dní pred svojím začiatkom. “Stala sa aj kuriózna situácia. V predstavení budú prvýkrát vystupovať chlapci zo skupiny Free run Slovakia, ktorí sú známi behom po extrémnych terénoch, napríklad hradoch a zrúcaninách. Keď včera nacvičovali na pešej zóne a snažili sa prekonávať prekážky, zavolali na nich políciu. Všetko je však v poriadku, na vystúpenie máme riadne povolenie,” hovorí Blaškovičová.
Dúfa, že aj táto pozornosť pritiahne na pouličné divadelné predstavenie čo najviac divákov.
Foto: fer
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Vo veku 96 rokov zomrel priamy účastník Slovenského národného povstania Karol Kuna.