Čo robí vrak auta v pešej zóne?
Poriadne prekvapení boli Košičania, ktorí včera večer a dnes zbadali na pešej zóne vrak auta. Rozbitý skelet stojí na Mlynskej ulici pred predajňou Ryba. “Čo to robí na pešej zóne? Nielenže to prekáža, ale aj špatí pekné prostredie,” počuli sme komentáre okoloidúcich. Deti si karosériu bez svetiel či skiel fotili a mali z nej zábavu.
Viac nám k prítomnosti vraku povedal personál neďalekej kaviarne: “Priviezli ho včera popoludní. Je súčasťou divadelného predstavenia Imaginácie, ktoré bude v centre vo štvrtok, piatok a sobotu. Už včera na ňom nacvičovali umelci.”
Ako sme sa dozvedeli od manažérky Imaginácií košickej herečky Ľuby Blaškovičovej, na Mlynskú by dnes mali priviezť ešte jeden vrak. “Oba budú súčasťou predstavenia, ktorého téma je apokalypsa. V príbehu budú ľudia utekať zo zničeného mesta, kde sú aj vraky,” vysvetlila nám.
Imaginácie teda vzbudzujú pozornosť už niekoľko dní pred svojím začiatkom. “Stala sa aj kuriózna situácia. V predstavení budú prvýkrát vystupovať chlapci zo skupiny Free run Slovakia, ktorí sú známi behom po extrémnych terénoch, napríklad hradoch a zrúcaninách. Keď včera nacvičovali na pešej zóne a snažili sa prekonávať prekážky, zavolali na nich políciu. Všetko je však v poriadku, na vystúpenie máme riadne povolenie,” hovorí Blaškovičová.
Dúfa, že aj táto pozornosť pritiahne na pouličné divadelné predstavenie čo najviac divákov.
Foto: fer
Odporúčané články
Návrat do práce po materskej či rodičovskej dovolenke pre mnohé Slovenky znamená nielen osobnú, ale aj ekonomickú výzvu. Podľa prieskumu 365.bank sa až takmer polovica žien po návrate do zamestnania ocitá na rovnakej platovej úrovni ako pred odchodom na materskú, no tretina zarába menej. Vyšší príjem po návrate uviedlo len 15 % opýtaných.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


