Kalmus ako starý hipík
Výtvarník Peter Kalmus, ktorý sa roky občiansky angažuje, začiatkom júla prekonal infarkt. Ešte stále je vo svojich rodných Piešťanoch, síce doma, ale pod dohľadom lekárov.
Mnoho ľudí Petra sleduje aj na sociálnej sieti. Vo štvrtok po dlhšom čase uverejnil svoju fotografiu so slovenským spisovateľom a novinárom Máriusom Kopcsayom. Viacerých jeho priaznivcov prekvapila, pretože inokedy hladko oholený umelec sa prezentoval s nezvyčajne dlhou bradou.
[article slug=”kosickeho-vytvarnika-petra-kalmusa-zradilo-srdce”][/article]Vraj vyzerá strašne
„Ono to vzniklo tak spontánne, keď začali byť povinné rúška. Jednoducho sa mi nechcelo holiť. Bolo to pre mňa logické, praktické aj ekonomické. Potom som sa pripravoval na festival Pohoda, kde som mal pripravený performance ako starý hipík, pretože som starý aj hipík. Imidž som si aj preto nechal. Neskôr ma zradilo moje srdce a mal som, žiaľ, dosť vážne zdravotné problémy,“ hovorí Peter, ktorý musí v tomto čase brať veľa liekov, aby sa dal do poriadku a mohol sa vrátiť späť do Košíc.
[ad][/ad]Zmena imidžu zaujala aj Petrových priateľov. „Niektorí by ma najradšej hneď oholili, iní mi hovoria, že vyzerám strašne. Musím však povedať, že ani ja sa s bradou necítim celkom komfortne a teším sa na to, až sa oholím. Vo svojom veku určite lepšie vyzerám s kratšími vlasmi a oholený. Je to aj nepraktické, keď sa človek chce dobre najesť, alebo si len tak dať zmrzlinu. Považujem to však za naturálne hippies rúško. Ale na Dusty Hilla zo ZZ Top nemám,“ dodáva s úsmevom výtvarník.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.