Ovocné muffiny s čokoládou, ktoré zvládnete za pár minút
Dnes sme si pre vás pripravili rýchly recept, v ktorom môžete efektívne a chutne zužitkovať maliny a černice z vašej záhrady. Ovocné muffiny s čokoládou sú hotové raz-dva a navyše chutia výborne.
Na 12 kusov budeme potrebovať:
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 60 g oleja
- 230 ml mlieka
- 330 g polohrubej múky (my sme použili kombináciu s hladkou múkou pre jemnejšie cesto)
- 12 g kypriaceho prášku
- 220 g malín a černíc (prípadne iného ovocia)
- čokoládu na postrúhanie
- košíčky
- formu na pečenie
Postup:
V miske si vymiešame najprv cukor a vajce, následne pridáme 230 ml horúceho mlieka. Potom pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Hmotu jemne vymiešame a vylejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Ozdobíme malinami a černicami. Postrúhame čokoládou. Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.

Na chutných muffinkách si pochutí každý jeden z nás. Sú ideálnou pochúťkou nie len k poobednému čaju či limonáde, no určite ich ocenia aj milovníci sladkých raňajok. Veríme, že sa vám dnešný recept páčil a prajeme dobrú chuť.

Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

