Ovocné muffiny s čokoládou, ktoré zvládnete za pár minút

Dnes sme si pre vás pripravili rýchly recept, v ktorom môžete efektívne a chutne zužitkovať maliny a černice z vašej záhrady. Ovocné muffiny s čokoládou sú hotové raz-dva a navyše chutia výborne.
Na 12 kusov budeme potrebovať:
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 60 g oleja
- 230 ml mlieka
- 330 g polohrubej múky (my sme použili kombináciu s hladkou múkou pre jemnejšie cesto)
- 12 g kypriaceho prášku
- 220 g malín a černíc (prípadne iného ovocia)
- čokoládu na postrúhanie
- košíčky
- formu na pečenie
Postup:
V miske si vymiešame najprv cukor a vajce, následne pridáme 230 ml horúceho mlieka. Potom pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Hmotu jemne vymiešame a vylejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Ozdobíme malinami a černicami. Postrúhame čokoládou. Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.

Na chutných muffinkách si pochutí každý jeden z nás. Sú ideálnou pochúťkou nie len k poobednému čaju či limonáde, no určite ich ocenia aj milovníci sladkých raňajok. Veríme, že sa vám dnešný recept páčil a prajeme dobrú chuť.

Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Voňavá kapusta, šťavnaté kačacie mäso a mäkké zemiakové lokše – kombinácia, ktorá neklame. Tento tradičný slovenský recept prináša sviatočnú atmosféru na každý tanier. Plnené lokše sú poctivým jedlom, ktoré zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu.

Zapekaná brokolica s vajíčkami, zemiakmi a syrom poteší každého, kto hľadá jednoduché, no chutné jedlo bez mäsa. Vďaka základným surovinám, ktoré má väčšina z nás doma, si pripravíte jedlo vhodné aj na opakované zohrievanie, ideálne do krabičky alebo ako rýchle riešenie po náročnom dni.