Oslávte Svetový deň čučoriedkového cheesecaku
Čučoriedka je vraj najkrajšie slovenské slovo. Okrem toho je však bohatá na rozličné vitamíny, minerály a taktiež je vychýreným antioxidantom. Cheesecake je zasa ľahká pochúťka, ktorú si môžete dopriať takmer bez výčitiek.
Krémovo sýty dezert, ktorý svojím zložením pokrýva chute čokoholikov, ale aj tých, ktorí obľubujú čerstvé ovocie. Vyskúšajte kombináciu zdravého ovocia a ľahkého dezertu, ktorý môže byť nielen chutnou oslavou tohto dňa, ale aj dokonalou bodkou akéhokoľvek obeda, ktorý pre svoju rodinu pripravíte.
Suroviny na prípravu:
- 150 g múky
- 100 g kryštálového cukru
- ½ prášku do pečiva
- 3 vajcia
- 0,5 dcl oleja
- 0,5 dcl vody
- 60 g čokolády
- maslo
Na plnku potrebujete:
- 750 g jemného tvarohu
- 4 PL bieleho jogurtu
- 4 balenia vanilkového cukru
- čerstvé alebo mrazené čučoriedky
Postup:
Zmiešajte spolu suché suroviny (múku a prášok do pečiva). Vajíčka rozbite tak, aby ste oddelili žĺtky od bielkov. Žĺtka vymiešajte s cukrom. Čokoládu si roztopte vo vodnom kúpeli spolu s maslom. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do vymiešaného žĺtka pridajte po častiach zmes suchých surovín, sneh, roztopenú čokoládu a premiešajte. Zmes prelejte do vymastenej tortovej formy a dajte piecť do vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Všetky suroviny na plnku zmiešajte a potrite ňou upečený korpus. Dajte do chladničky stuhnúť. Keď tvarohová plnka stuhne, poukladajte na vrch čučoriedky a opäť uložte do chladu.