Jednoduchý recept na skvelý domáci pečený čaj
Prinášame vám jednoduchý recept na chutný čaj, ktorý počas týchto studených dní nielen zahreje, ale navyše obsahuje aj veľké množstvo potrebných vitamínov.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 kg ovocia;
- 1,5 kg kryštálového cukru;
- citrón;
- klinčeky;
- škoricu.
Na pečený čaj je ideálnou voľbou čerstvé ovocie, no zaobídete sa aj s mrazeným. Vyberajte podľa vlastnej chuti, či už obľubujete jablká, hrušky, jahody, maliny alebo ríbezle. Ovocie pokrájame na malé kúsky a zmiešame s cukrom, nakrájaným citrónom, klinčekmi, škoricou a pri príprave verzie pre dospelých môžete pridať 2 dcl rumu. Ingrediencie dôkladne premiešame a v hlbšom pekáči vložíme na približne 30 minút do rúry vyhriatej na 220 °C. Počas pečenia občas miešame a pečieme dokiaľ ovocie nepustí šťavu. Ihneď po upečení preložíme hotovú zmes do sklenených zaváraninových fliaš, ktoré poriadne uzavrieme a prevrátime naopak. Následne stačí pridať požadované množstvo zmesi do pohára, zaliať vriacou vodou a pečený čaj je hotový.
(SB)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

