Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára

Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články

Aj počas nadchádzajúceho týždňa dôjde v Košickom kraji k plánovaným odstávkam elektriny z dôvodu údržby a modernizácie distribučnej siete. Podľa informácií spoločnosti VSD budú zasiahnuté desiatky miest a obcí.

Hudobná skupina ELÁN opäť potvrdzuje svoj legendárny status. Po tom, čo sa prvý koncert 24. októbra v Steel Aréne vypredal niekoľko mesiacov vopred, sa pred časom rozhodla pridať druhý koncert – 25. októbra 2025. A výsledok? Aj tento večer je už na 80 % vypredaný!

V Košiciach žilo pred druhou svetovou vojnou približne 60-tisíc obyvateľov, z nich bolo približne 12 500 Židov. Väčšina žila v južnej časti mesta, kde vyrástli i viaceré synagógy, približuje pre agentúru SITA kurátorka Galérie Ľudovíta Felda v Košiciach Jana Teššerová. Deportácie Židov z Košíc sa začali až v roku 1944, keďže mesto od prvej viedenskej arbitráže v roku 1938 patrilo pod Maďarsko. Deportovaných bolo 15 807 Židov, a to nielen zo samotného mesta, ale aj z blízkeho okolia.