Reštaurácie a iné gastro prevádzky už môžu otvoriť interiéry od pondelka 3. januára
Podnikatelia v gastronomickom sektore môžu otvoriť interiéry svojich prevádzok pre verejnosť od pondelka 3. januára. Ich kapacita môže byť obsadená najviac do 50 percent. Do reštaurácií a iných stravovacích zariadení sa podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR dostanú len očkované osoby a tie, ktoré ochorenie COVID-19 prekonali. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.
V režime OP
Maximálna kapacita sa netýka závodných, školských a podobných jedální. Zákazníci môžu jedlo alebo nápoje konzumovať len posediačky, aby bol zabezpečený kontrolovaný rozostup osôb. Za jedným stolom môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Prevádzkari musia zabezpečiť dvojmetrové rozostupy medzi stolmi.
Odber so sebou pre základ
„Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou,“ uviedla Račková.
Zdroj: (SITA, be;DSe)
Odporúčané články
Košický primátor Jaroslav Polaček má preskúmať možnosti premiestnenia alebo odstránenia Pamätníka vojakov Sovietskej armády na Námestí osloboditeľov. Dovtedy je prioritou trvalé odstránenie symbolov komunizmu, ako kosák a kladivo, ktoré sa na pomníku nachádzajú. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo na svojom utorkovom rokovaní, kde poslanci schválili príslušné uznesenie.
V hale za depom kuriérskej spoločnosti GLS na Južnej triede v Košiciach vypukol v utorok večer rozsiahly požiar, ktorý si vyžiadal zásah devätnástich hasičov. Plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov a hustý dym zasiahol širšie okolie.
Obyvatelia a cestujúci mestskou hromadnou dopravou sa stále častejšie stretávajú s nepríjemnými obmedzeniami spôsobenými aktmi vandalizmu na vozidlách MHD. Tento problém sa objavuje vo forme nelegálnych nápisov na autobusoch a električkách.